Arbeten

Egentillverkning

Egentillverkade ringar

Egentillverkning

Vi framställer både egen­designade smycken och smycken efter beställning. All tillverk­ning sker i egen verkstad men finns det behov av större upplagor som till exempel företags­presenter eller liknande, har vi även möjlighet att rationalisera tillverk­ningen med hjälp av samarbets­partners. Detta för att alltid kunna erbjuda de bästa konkurrens­kraftiga villkoren.

Varmt välkommen att göra en beställning eller boka en tid för ett personligt samtal.

Lasersvetsning

IMG_7812

Lasersvetsning

Vi har nu kompletterat vår verkstad med en maskin för lasersvetsning vilket bland annat innebär att vi kan ta emot mer komplicerade reparationsarbeten.

Reparationer

IMG_1030

Reparationer

En av våra specialiteter är reparationer av smycken. Det kan vara jobb som att reparera brustna halsband, ändring av storlekar på ringar, sätta i tappade stenar, byta lås eller förstärka slitna saker.

Kontakta oss för mer information om du har något som behöver repareras!

Omarbetningar

DSC05319.jpg

Omarbetningar

När man omarbetar guld kan man göra på två sätt. Det vanligaste är att smälta om smyckena, då kan man formmässigt göra vad som helst. Det andra sättet är att använda till exempel en gammal ring och bygga upp den på nytt, kanske med stenar eller gravyr. Det går även att göra om en ring till ett hängsmycke.

Rodiering

rodiering

Rodiering

Ofta pläteras tillverkade silver- och vitgulds­smycken med ett lager av rodium för att göra smycket vitare. Metallen rodium är vit, hård och korrosions­beständig, och passar därför väl för smycken. Rodiumet beläggs elektro­lytiskt via ett vätske­bad, vilket innebär att det fäster på metallens yta. När vit­guldet eller silvret rodieras blir smycket vitare och får en starkare lyster. Med tiden slits belägg­ningen bort men då kan du välja att rodiera om din ring.

3D-CAD

IMG_1073

3D CAD

Med hjälp av CAD-programmet 3DESIGN, kan vi rita och designa smycken tredimensionellt på en dator. Vi kan skräddarsy varje liten detalj efter dina önskemål och resultatet visas direkt på skärmen i realtid.

Gravering

gravograph_m20j

Gravering

Med vår datorstyrda skär- och gravyr­maskin Magic 70 kan vi gravera ringar, medalj­onger, armband och andra typer av smycken i ädla metaller. Det går till och med att göra graveringar i glas. Som kund kan du välja mellan ett stort antal text­stilar och det är möjligt att få gravyr med en personlig handstil. Maskinen kan även användas till att bearbeta fram två- och tre­dimensionella objekt, till exempel figurer i vax som sen kan användas för form­avgjutningar. Den kan också nyttjas för att skära fram fina sirliga namn­smycken till hals- och armband.

Svarvning

Svarvning

Svarvning

Vid vår svarv kan vi forma ringämnen i olika ädel­metaller för att få önskad storlek, form och mönster på ringarna.